Om os

Northern Decoration er noget vi vil kalde for et lille familie firma. Vi er nemlig svigerinder. Begge to kreative ildsjælde og passionerede skabere.
Vi er begge to selvstændige erhvervsdrivende i hvert vores felt og i hvert vores enmandsfirma, – Heidi som dekorationsmaler, restaureringsmaler og designer og Julie som designer, sangerinde og i underholdningsbranchen.
I alle de år vi har haft sammen har vi altid brugt hinanden som sparringspartnere i det vi lavede eller fandt på, i det vi drømte om og i det vi gik med.
Julie har i alle sine aktive år som sangerinde, foredragsholder og smykkedesigner har haft sit Grønland med sig og da Heidi for nogle år siden begyndte at lave mere og mere med og om Grønland i sit arbejde og i sine designs, var det ganske naturligt at snakke om muligheder sammen og hver for sig.

Vores Historie

Da Corona ramte Danmark og hele verden fik vi ideen til Northern Decoration, for at lave noget aktivt og for at kunne skabe og kreere igen.
Heidi foreslog at vi lavede håndlavede posters med det grønlandske motiv som vi begge synes så godt om, nemlig Ulu og Tuukkaq – som er den grønlandske kvindekniv og den mandlige spydspids. Et motiv som Heidi lavede som noget af det første indenfor den arktisk inspirerede kunst og dengang som en gave til Julie og hendes mand, Heidi´s bror Minik.
Den håndlavede poster er først håndmalet af 3 omgange på special papir. Derefter er motivets skabelon sat på for at kunne lægge special lim i figurerne. Efter en endnu en tørre tid skal ægte bladmetal forsigtigt hånd forgyldes og herefter forsigtigt børstes af og væk. Det efterlader en færdig plakat som så skal efterses og rettes ind hvis nødvendigt.
Det er et ganske specielt og hårfin balance-krævende kunstværk og håndarbejde.
Et håndarbejde, som Julie har været med til at lære at lave for et par år siden og et håndarbejde som Heidi mestrer, har forfinet igennem årene og gjort til et af sine kendetegn.

De posters startede vi med, og lavede altimens ideen til Northern Decoration udviklede sig færdig i vores hjerter og sind, for nu at have skabt firmaet og tænkt endnu mere over hvad vi kan tilbyde med tiden.

Vi vil altid have noget håndlavede unika kunst til salg, men i begrænset mængde da det netop er unikt og det er både tidskrævende og unikt håndarbejde. Det skal høre til det helt specielle, og vil derfor også altid være placeret i en anden prisklasse.
For så at gøre det hele mere tilgængeligt har vi nu lavet posters, og i første omgang med arktiske motiver som er egne designs og tegninger som vi laver først i hånden og så grafisk, i farver som er Heidi´s egne farvedesigns og koder, og i kvalitets print papir.
Og netop nu, kan vi distribuere vores kunst og plakater ud til alle, i flere størrelser, i flere farver og hvis man ønsker det – også i rammer.
Vi starter med fire motiver og fire farvemuligheder. Ideen er selvfølgelig at du som kunde og køber skal kunne sammensætte det lige som du ønsker og som du synes passer til netop dit hjem og den væg du vil pryde.
Vi glæder os til at præsentere flere motiver og kreere flere designs i nordisk regi, og vise jer endnu flere smukke muligheder for at pryde hjem og vægge.

Tusind tak, og hjertelig hilsen,

Julie&Heidi
Heidi Zilmer

Heidi Zilmer

Ejer / Designer / Dekorationsmaler

Heidi er dekorationsmaler, restaureringsmaler, designer og selvstændig

Julie Berthelsen

Julie Berthelsen

Ejer / Illustrator / Kundekontakt

Julie er sangerinde, designer, foredragsholder og i underholdningsbranchen

Processen

Heidi foreslog at vi lavede håndlavede posters med det grønlandske motiv som vi begge synes så godt om, nemlig Ulu og Tuukkaq

 

Ulu og Tuukkaq – som er den grønlandske kvindekniv og den mandlige spydspids. Et motiv som Heidi lavede som noget af det første indenfor den arktisk inspirerede kunst og dengang som en gave til Julie og hendes mand, Heidi´s bror Minik.

 

Den håndlavede poster er først håndmalet af 3 omgange. Derefter er motivets skabelon sat på for at kunne lægge special lim i figurerne. Efter en endnu en tørre tid skal ægte bladmetal forsigtigt hånd forgyldes og herefter forsigtigt børstes af og væk

Processen